OM OSSKrister


Började min karriär inom zoobranchen i min systers dåvarande djurbutik i Globen där jag hjälpte till lite extra 2004 och det var där jag och Tina träffades. Började dock arbeta i butiken i Kista på heltid 2008. Är en reptil nörd som tycker bäst om ormar. Har haft både skäggagamer och en blodpyton och är väldigt sugen på att skaffa en tarantella (om bara frugan tillät).

Är i grunden utbildad finsnickare. I butiken är jag inköps- och ekonomiansvarig och tar hand om allt praktiskt i butiken.

Izabella


Det är vår virvellvind född i januari 2019. Henne kan man träffa på i butiken på lördagar. Ofta märker man om Bella är här. Kommer man in och hittar öppnade förpackningar och saker över hela golvet, då är hon här. Hon är som Emil i Lönneberga, fast värre. Hittar alltid på hyss och testar allt. Har på 2 år bland annat klippt sönder läppen med en klosax, blött näsblod 12 gånger och spräckt upp hela näsbenet. Klättrar på allt, gick redan då hon var 8,5 månader och när hon var 14 mån fick vi ta bort alla spisknappar, sätta spännband runt köksstolarna, buntbanda fast alla lådor i hela lägenheten. Hon älskar djur, bussar, lastbilar och bilar. Har ett stort hjärta och är snäll mot andra. Ett busigt charmtroll helt enkelt.

Kitty


Kom till oss 2013 som en alldeles för liten kattunge på bara 8 veckor. Hennes mamma hade rymt och tjuvparats och alla kattungarna skulle avlivas. Vi valde att rädda Kitty. Hon är en speciell liten tjej (precis som sköldpaddsfärgade katter brukar vara) som ser ut som en bondkatt trots att hennes mamma är en norsk skogskatt. Delar kudde med Tina varje natt som hon nattar genom att snutta. Favoritgodiset är Dreamis i alla smaker.

Tina


Har jobbat inom zoobranchen sedan 2004 och är utbildad djurvårdare. Var i mina yngre dagar råttuppfödare men fick sluta då jag fick barn och dessvärre inte längre hade tid. Tycker bäst om råttor och katter (bra mix). Är väldigt duktig på kloklipp. Har klippt dagligen i över 14 år och klarar av de flesta djuren, även väldigt bråkiga eller aggressiva. Är även självlärd trimmare då jag startade på skoj 2014. Övergick snabbt till daglig verksamhet och trimmar nu runt 1000 djur/årligen, allt från små hamster till stora New Foundland. Skrapar även tänder på hundar vilket även det är självlärt. Vid sidan av butiken pluggar jag.

I butiken är jag ansvarig för trimmet och djurhotellet.

Olivia


Föddes i november 2020 och är från början väldigt lik storasyster Emma både till utseende men speciellt personlighet. Extremt envis och målmedveten. Alla människor är värdelösa utom mamma, hon är bäst. Kan skrika i timmar i pappas famn men börjar skratta så fort mamma är tillbaka. Favorit sysselsättning är att suga på tummen. Tycker även väldigt mycket om sina stora systrar och speciellt Emma som hon kan sitta och titta på länge och bara skratta.

Milo

Han är en pomeranian kille född 2016 på Cypern. Milos gamla familj fick förändrade familjeförhållanden och kände att han var alldeles för mycket ensam och då vi hade varit hundvakt åt honom flera gånger fick vi ta över honom. Det var ett perfekt läge för vår familj då Emma precis hade fått en adhd diagnos och vi hade upptäckt att djur fungerade väldigt lugnande för henne så vi hade veckorna innan pratat om att skaffa en hund. Våra kriterier var att den skulle gå ihop med barn, andra djur, inte skälla för mycket, vara rumsren och gärna en långhårig då jag gillar att pyssla om pälsen. Vi hade till och med pratat om en pomeranian när vi fick erbjudandet om Milo. Det var som gjort för att han skulle bli en del av vår familj. Så i början på 2019 flyttade han hem till oss.

Emma


Född 2010 och är uppvuxen i djuraffärs miljö. Hon älskar musik, speciellt melodifestivalen och eurovision, alla djur men speciellt hundar och hästar och drömmer om att få bo på en stor hästgård och ha en labrador. På fritiden går hon på ridskola, umgås med sina vänner och sitter fast i sin mobil eller padda.

Fick svår kombinerad adhd samt dyslexi diagnoser när hon var 8 år och väntar på en dyskalkyli utredning. Är en kämpe när det gäller skolan och har haft det väldigt tufft då hon snabbt halkade flera år efter som hon nu äntligen börjar komma ikapp. Annars en väldigt social och godhjärtad tjej.

Natali


Det senaste tillskottet i familjen. Föddes i november 2023

VÅR HISTORIA

Vi är ett litet familje företag som tog över butiken 2006 när den låg på övervåningen inne i Kista Galleria.


2010 flyttade vi ner en våning och låg under 3 år i samma ände av Gallerian som BR Leksaker, Wayens Coffey och McDonalds.


Den 13 maj 2014 slog vi upp portarna för den nya Kista Zoohörna. Lokalen är total renoverad och är riktigt fräsch och luftig. Den gamla lokalen i Kista Galleria var på 94m2. Djuren satt i samma trånga rum, lokalen var så trång så inga kunder med barnvagn/rullstol kunde komma in och inackorderingsdjuren tog upp hela personalrummet så vi hade inte ens ett lunch bord.


Det var ett av kraven vi hade när vi letade lokal. Den ska vara större, ljusare och det ska vara brett mellan hyllorna så att alla kan ta sig igenom lokalen, även om man har en bred barnvagn.


Den nya lokalen är på 220m2, gnagarna har fått ett eget stort djurrum och fåglarna har fått sitt egna med ljudisolerade väggar och dörrar så dom inte stör varandra.Vi har byggt ett stort personalrum för att inackorderingsdjuren ska få ha sin egna del och för att fler ska få plats.


Vi har kvar det mesta i sortimentet från den gamla lokalen men vi har även tagit hem mycket nyheter. Vi lyssnar mycket till kundernas önskemål och tar hem det ni frågar efter. Är det någonting som fattas kan vi ta hem det på beställning utan extra kostnad.


Vi har även startat upp ett trim där vi även på helg tid hjälper till att klippa ner hundars och katters pälsar. Vi är även behjälpliga med kloklipp där den 6:e gången är gratis.


Tina har klippt hundklor i över 10 år och är ett riktigt proffs. Vi tar även emot problemhundar och hundar som har väldigt långa klor där det måste klippas riktigt nära för att pulpan ska backa tillbaka.


Något vi även har startat med som har blivit riktigt populärt är hemkörning. För boende inom 1 mils radie är det gratis vid köp över 500kr och för kunder mellan 1-1,5 mils radie vid köp över 700kr. Beställning kan göras i butiken, över telefon, via mail eller facebook. Betalning kan göras direkt i butiken eller kontant i dörren när vi levererar varorna. Vi bestämmer tillsammans en tid som är bra för leverans och vi kan även vissa dagar leverar vid obekväma tider utan extra kostnad.